Doposażenie i zacienienie placu zabaw przy Filii Zastów Wawerskiego Centrum Kultury

199
Wybrany w głosowaniu - Projekt zwycięski / Zrealizowano
Pomysł na rok 2018
Lokalizacja Wawer
Zerzeń
Autor pomysłu IWONA ROLKA
Koszt pomysłu
Koszt pomysłu
48 000 zł
Kategoria
  • przestrzeń publiczna
  • zdrowie
Poziom zgłaszanego projektu
lokalny
Oddano 143 głosów za tym projektem
Projekt przewiduje doposażenie i zacienienie istniejącego placu zabaw dla dzieci przy ul. Lucerny 13, poprzez wymianę obecnej karuzeli na nową, bardziej bezpieczną, zakup drugiej piaskownicy, która byłaby umiejscowiona obok nowej karuzeli oraz zamontowanie systemu zacieniającego , gdyż teren placu zabaw w okresie letnim jest bardzo nasłoneczniony.
Teren jest administrowany przez ZGN.

Realizacja pomysłu

Aktualizacja:
05.03.2019 15:08

W ramach projektu została zakupiona karuzela, piaskownica, a także zamontowany systemu zacieniającego.

Jednostka odpowiadająca za realizację: Zakład Gospodarowania Nieruchomościami w Dzielnicy Wawer

Lokalizacja

Poziom zgłaszanego projektu:
lokalny
Dzielnica:
Wawer
Obszar objęty pomysłem:
Zerzeń
Lokalizacja projektu - ulica i nr / rejon ulic w Warszawie:
UL. LUCERNY 13
Inne istotne informacje dotyczące lokalizacji:
WAWERSKIE CENTRUM KULTURY FILIA ZASTÓW
Lokalizacja na mapie:

Dane projektu

Opis projektu
PROJEKT PRZEWIDUJE DOPOSAŻENIE ORAZ ZACIENIENIE ISTNIEJĄCEGO, OGÓLNODOSTĘPNEGO PLACU ZABAW DLA DZIECI, PRZY FILII ZASTÓW WAWERSKIEGO CENTRUM KULTURY POPRZEZ WYMIANĘ OBECNEJ KARUZELI NA NOWĄ. JAK RÓWNIEŻ ZAKUP DRUGIEJ PIASKOWNICY, KTÓRA UMIEJSCOWIONA BYŁABY OBOK KARUZELI, Z UWAGI NA DUŻĄ LICZBĘ MAŁYCH DZIECI MIESZKAJĄCYCH W POBLIŻU.
TEREN PLACU ZABAW W OKRESIE LETNIM JEST BARDZO NASŁONECZNIONY- LATEM BRAK JEST CIENIA,
A W POBLIŻU NIE MA WYSOKICH DRZEW I BUDYNKÓW. DLATEGO KONIECZNE JEST ZAMONTOWANIE NAD ŁAWKAMI ORAZ OBECNĄ PIASKOWNICĄ ELEMENTÓW ZACIENIAJĄCYCH.
TEREN JEST W ZARZĄDZENIU ZGN.
Uzasadnienie realizacji projektu
Z ISTNIEJĄCEGO PLACU ZABAW PRZY WAWERSKIM CENTRUM KULTURY FILII ZASTÓW KORZYSTA DUŻO MAŁYCH DZIECI, DO LAT 3, DLATEGO PIASKOWNICA, KTÓRA SIĘ NA NIM ZNAJDUJĘ JEST ZA MAŁA I ZAKUP DRUGIEJ , UMIEJSCOWIONEJ PO DRUGIEJ STRONIE PLACU ZABAW JEST NIEZBĘDNY.
ISTOTNA JEST RÓWNIEŻ WYMIANA ISTNIEJĄCEJ KARUZELI NA NOWĄ, BARDZIEJ BEZPIECZNĄ.
BARDZO WAŻNE JEST ZAMONTOWANIE SYSTEMÓW ZACIENIAJĄCYCH NAD ŁAWKAMI I OBECNĄ PIASKOWNICĄ, GDYŻ TEREN PLACU ZABAW W OKRESIE LETNIM JEST BARDZO NASŁONECZNIONY,
CO STANOWI ZAGROŻENIE DLA ZDROWIA, A NAWET ŻYCIA DZIECI.

Charakterystyka

Kategoria tematyczna projektu
Potencjalni odbiorcy projektu

Kosztorys

Kosztorys realizacji projektu
Elementy kosztorysu po zmianach:
- karuzela tarczowa z montażem;
- demontaż karuzeli krzyżowej;
- korekta nawierzchni bezpiecznej;
- piaskownica betonowa (wym. 3,4x3,4 betonowa) wraz z montażem;
- nawierzchnia w otoczeniu piaskownicy, kostka betonowa, szara, pow. ok. 30m2;
- zakup i montaż ogrodzenia panelowego wys. 123cm, kolor zielony, wraz z korektą ogrodzenia w miejscu zamiany jego przebiegu wzdłuż północnej granicy;
- ciennik do piaskownicy z montażem;
- zacienienia ławek z montażem – 9szt.;
Szacowany koszt projektu 47.000,00-48.000,00 zł brutto
Szacunkowy koszt realizacji projektu:
48 000,00 zł
Czy projekt generuje koszty utrzymania w kolejnych latach?
TAK
Rodzaj oraz szacunkowa wartość kosztów eksploatacji efektu realizacji projektu w kolejnych latach
KONSERWACJA URZĄDZEŃ- 500ZŁ
Szacunkowy roczny koszt eksploatacji:
500,00 zł

Dokumenty

Modyfikacje

18.01.2017 17:39
Zespół Budżetu Partycypacyjnego w Centrum Komunikacji Społecznej
18.01.2017 17:44
Zespół Budżetu Partycypacyjnego w Centrum Komunikacji Społecznej
30.01.2017 09:46
Koordynator w dzielnicy Wawer
08.05.2017 10:31
Koordynator w dzielnicy Wawer
30.05.2017 14:08
Koordynator w dzielnicy Wawer
Oddano 143 głosów za tym projektem
Wyślij pytanie do autora

Co sądzisz o tym pomyśle?

Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany

Brak komentarzy

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany